Неділя, 05.05.2024, 22:06Головна | Реєстрація | Вхід

Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар

«  Жовтень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Наше опитування

Яким дистрибутивом ви користуєтесь?
Всього відповідей: 23

Друзі сайту

Головна » 2008 » Жовтень » 22 » Компанія Google відкрила всі початкові тексти, пов'язані з платформою Android
Компанія Google відкрила всі початкові тексти, пов'язані з платформою Android
13:46
За день до офіційного початку продажів телефону T-Mobile G1 в США, компанія Google відкрила доступ до всіх початкових текстів мобільної платформи Android. Відтепер повний доступ до платформи відкритий всім охочим, а не тільки розробникам компаній, що входять в Open Handset Alliance, як було раніше. Серед відкритих початкових текстів можна знайти такі цікаві проекти, як бібліотека для розпізнавання мови, реалізація медіа-кодеків, віртуальна Java-машина, додаткові утиліти розробника, спеціалізована графічна бібліотека.

Основна маса початкових текстів розповсюджується під ліцензією Apache (ASL v2) і допускає переліцензування, за виключенням компонент, пов'язаних з ядром Linux, що розвиваються під ліцензією GPLv2, і засобів для розробників, побудованих на основі Eclipse, які доступні під ліцензією Eclipse Public License (EPL). Ліцензія Apache вибрана як компроміс, вона однакового добре підходить, як для комерційного сектора, так і для opensource співтовариства. На жаль, при включенні в Android кодів від сторонніх розробників, Google обов'язково вимагає підписання окремої угоди - "Individual Contributor License Grant", що має на увазі відмову від подальших претензій, пов'язаних з патентами і авторськими правами.

У надрах Google розробка Android велася з 2005 року, перший публічний анонс платформи відбувся 5 листопада 2007 року, одночасно був заснований альянс "Open Handset Alliance", до якого увійшли більше 30 операторів, що лідирують на мобільному ринку, і компаній виробників устаткування, включаючи Motorola, Samsung, LG Electronics, Intel, Marvell Semiconductor, NVIDIA, Texas Instruments, Qualcomm, HTC і T-Mobile. Після Google, найбільш крупний внесок в Android вносить компанія Motorola, що недавно оголосила про розширення до 350 чоловік штату розробників, безпосередньо розвиваючих Android.

Початкові тексти Android розповсюджуються через git-репозиторій проекту, загальний розмір кода складає 2.1 Гб. Для збірки проекту необхідно мінімум 6 Гб вільного дискового простору і встановлені програми: Git 1.5.4, Python 2.4, JDK 5.0 update 12, а також пакети (імена для Ubuntu) flex, bison, gperf, libsdl-dev, libesd0-dev, libwxgtk2.6-dev і build-essential.

Тим часом, компанія Motorola підтвердила інформацію про випуск власного смартфона на базі Android, в продаж пристрій поступить в другій половині 2009 року. Апарат відрізнятиметься додатковими засобами для спілкування в соціальних мережах, таких як Facebook і Myspace. У мережі також з'явилися перші фотографії наступної моделі, заснованого на платформі Android, телефону від компанії T-Mobile - G2.

Доповнення 1: Компанія Wind River планує в третьому кварталі 2009 року випустити свою комерційну платформу, побудовану поверх коду Android. У продукті будуть комбіновані напрацювання проекту Android з програмами і виправленнями від Wind River, наприклад, переробленим ядром Linux, додатковими застосуваннями, новою системою збірки і автоматизованого тестування. Зміни в Android при цьому повертатимуться в базовий проект, окремо розвиватися будуть тільки власні пропрієтарні надбудови.
Доповнення 2: Через 4.5 години після публікації початкових текстів, до коду внесений перший патч від стороннього розробника. Першим незалежним розробником, що вніс виправлення до проекту опинився Олексій Зайцев, що бере активну участь в розробці Linux ядра і GCC.
Переглядів: 785 | Додав: eReS | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright Sigma-Linux © 2024 |